Lilla spöket Laban som datorspel

Lilla spöket Laban finns som barnböcker och uppfanns 1958. Detta gjordes som tröst för att Inger och Lasses son Niklas var spökrädd och detta skulle alltså vara som någon slags terapi för att bekämpa den rädslan. Böckerna handlar alltså om ett spöke som kallas för Laban. Men till skillnad från andra spöken är Laban ett snällt lakanspöke. Laban bor i en källare på ett slott med sin mamma och pappa, samt sin lillasyster Labolina. På senare år har Laban också gjorts som film och senare som spel. Det går att spela spöket Laban på en gaminglaptop eller på andra spelenheter. Det är dock en fördel att ha en gaminglaptop eftersom man kan ta med den överallt. Dessutom är den avsedd för att klara spel med hög grafik. Det gör att spelupplevelsen blir optimal och mycket roligare. På Webhallen erbjuder de ett brett utbud av både laptops och spel, men också andra prylar såsom ljudsystem, mobiltelefoner och mycket mer.

Mer om spöket Laban

Några av böckerna som skrivits är ”Lilla spöket Laban”, ”Labolinas snubbeldag”, ”Lilla spöket Laban får en lillasyster”, ”Laban och Labolinas jul”, samt ”Är det jul nu igen, sa spöket Laban”. Den sista boken som skrevs var ”Är det jul nu igen, sa spöket Laban” och den lanserades år 2005. Det är totalt 14 böcker som skrivits sedan 1965. Därefter kom första filmen som heter ”Lilla spöket Laban” och den kom året senare, det vill säga år 2006. Det är totalt fyra filmer som är 45 minuter långa och den sista filmen kom år 2009. Trots att det är många år sedan både böckerna och filmerna lanserades är Laban fortfarande lika populär än idag och böckerna säljs ännu. Inger Sandberg är den som skapade den populära barnbokskaraktären och som ovan nämnts var syftet att hjälpa hennes spökrädda son att släppa rädslan, vilket också hjälpte. Men Laban har inte bara hjälpt Niklas med spökfobin utan det finns även fler spökrädda barn som släppt sin rädsla gentemot spöken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *