Lilla spöket Laban – inte bara böcker


Det lilla snälla spöket som inte vill skrämmas är lika älskat nu som när den första boken kom ut 1965. De tidlösa berättelserna har hjälpt många barn att inte längre vara rädda för spöken och att sova gott om nätterna. Barn i andra delar av världen känner Laban under namnet The little Ghost Godfrey.

Böcker och prylar

Inger och Lasse Sandbergs berättelser finns som 14 böcker, samt fyra filmer. Dessutom har en mängd andra produkter kommit ut, såsom spel, tecknade serier, leksaker, pussel, kläder med Laban-tryck, tallrikar och muggar, haklappar, filtar 1089px-Lilla_spöket_Laban,_konst_i_Karlstadoch pekböcker, gafflar, knivar, handdukar och mycket mer. Det finns även musik och mjuka tygdockor i många varianter. Lilla spöket Laban är lika populär hos de yngsta som de äldre barnen.

Laban finns också som fototapet. Det ger dig en möjlighet att inreda barnens rum och göra rummet till ett helt eget Gomorronsol där barnen kan uppleva Labans värld nästan som på riktigt med världens snällaste spöke Lilla Laban och hans familj. Med kuddar, filtar och bäddset får rummet en mysig inramning och hjälper barnen att känna sig trygga när de ska sova. Det var precis det som var tanken när boken kom ut. Kanske dina barn vill sova i pyjamas med spöket Laban för att känna sig extra trygga? Det finns många varianter på kläder och nattkläder både i butiker och online.

948px-Inger_Sandberg_01Streckgubbe

Lasse Sandberg är illustratören som ger liv till Laban och hans familj. De snälla spökena är ritade med streck och är relativt enkla i sin utformning. Med olika tekniker såsom krita, akryl, tusch, pastell och kollage växer spännande miljöer fram och karaktärerna får liv. Han anses dessutom var en föregångare och pionjär med att använda collageteknik i bildböcker. Inger och Lasse Sandberg fick många priser och utmärkelser genom åren för sina verk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *