Var bor lilla spöket Laban?

De flesta känner nog till det lilla spöket Laban och slottet Gomorronsol där han bor med sin familj och är bästis med lillprins Bus. Han får kämpa en hel del med att försöka bli ett riktigt spöke som kan skrämmas sådär som spöken ska. Det går sådär, kan vi väl enas om. Men hur går det egentligen till när spöken växer och blir stora och ska flytta hemifrån?

Låt dig och dina barn fascineras och inspireras av sagorna om spöket Laban, så kanske ni kan komma på egna historier om vad spöken egentligen kan göra. I fantasins värld är allt möjligt. För nog flyttar väl spöken också hemifrån, precis som vi människor?

Kanske gick det till ungefär så här:

Spöket Labans nya hem

När det gått många år, jättemånga faktiskt, kanske sådär 100 år så är Laban redo att flytta från Gomorronsol. Han har letat noga på Spöknet och till sist hittat ett annat slott där det behövs ett trevligt husspöke och där han tror att han kan trivas. Nästa steg blir att hitta en flyttfirma som kan flytta hans skramliga kedjor och rostiga rustningar lika väl som hans möbler och helst kunna göra det på natten eftersom spöken är som mest vakna då. Var slottet Gomorronsol ligger är det inte så många som vet, men den flyttfirma i Kungsbacka som fick jobbet visste i alla fall, och för dem var det ett riktigt spännande jobb, minsann. Det var ju inte varje dag det skulle köras flyttlass med spöksaker.

Lillprins Bus hälsar på

Nu när Laban var stor gick det bättre att skramla med kedjorna och göra läskiga ljud. Precis klockan tolv på natten stod han beredd bakom en stor, tung dörr i det nya slottet när det plötsligt var någon som knackade. Först blev Laban rädd, men det var bara lillprins Bus som kom och hälsade på och ville leka en stund. För spöken och lillprinsar gillar ju att leka, och det gör alla barn också. Bara fantasin sätter gränser och i det nya slottet fanns massor med kul saker och hemliga rum att leka i. Vad tror du de lekte? Låt er också inspireras till nya historier!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *