Spöket Laban och klistermärken klassiska barnnöjen

Med aktiva barn fulla av energi är det inte alltid så lätt att hålla dem sysselsatta, något väldigt många föräldrar kan vittna om. Men även aktiva barn kan behöva sitta ner och ta det lugnt ibland, och då finns en mängd härliga aktiviteter att välja bland, som kommer skapa både lugn, fokus och glädje hos de allra flesta barn.

Klistermärkenas magi

Allra först har vi ett tips som i stort sett alla barn älskar – klistermärken. Med några ark av dessa nästan magiska ting kan barnen hållas sysselsatta riktigt länge; det är pilligt att få loss dem och oerhört roligt att hitta en bra plats för dem. Är det dessutom märken med bilder som barnet älskar blir det bara ännu bättre. Låt klistermärkena sättas på tomma papper, eller förbered papper där du ritat ut en bana, en bild eller ett mönster där märken kan placeras ut. Det finns massor att göra med klistermärken, så låt dem hjälpa dig att få en stund för dig själv medan barnen både är glada och fullt upptagna.

Laban älskas genom generationer

För att få aktiva barn att bli lockade av mer stilla stunder behöver de bli nyfikna nog att vilja undersöka det du har planerat åt dem. Då behöver du såklart utgå från just det barn du har framför dig och de intressen som hen har, men med det i åtanke kan du även styra in nyfikenheten dit du vill. Olika former av pyssel brukar kunna locka många, men så har vi även klassiska barnnöjen, som barnfilmer med Spöket Laban i spetsen. De här härliga historierna och karaktärerna, som många av vi föräldrar växt upp med, är populära än idag och lockar barn med sin enkelhet och ärlighet. Labans fina busighet, ansvarskänsla och starka vänskap med Lillprins Bus är både lärorikt och roligt även för dagens små barn, och det är många som fångas av både böckerna och filmerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *