Spöket Laban-kalas

Spöket Laban, lillasyster Labolina och Prins Bus är några av de mindre barnens favoriter och vad passar bättre än att ha ett barnkalas med Spöket Laban-tema? Du behöver inte köpa ett helt kit med färdiga prylar och specialbeställd tårta utan kan, med enkla medel, fixa det mesta själv. Så här gör du ett barnvänligt spökkalas:

Mat och dryck

Servera fika som känns både snällt och lite läskigt på samma gång. Du kan göra maränger som du gör extra höga, som små spöken, och rita dit två ögon och kanske en mun med lite smält choklad. Servera en god bål med röd saft där du frusit in geléråttor i iskuber eller en flädersaft med några droppar grön karamellfärg i, för att det ska ser riktigt spökigt ut. En klassisk gräddtårta eller en glasstårta med vaniljglass kan också dekoreras med choklad för att se ut som ett spöke. Vill du hellre ha små godsaker än en stor tårta kan du baka muffins. Skriv ut små bilder på Spöket Laban och hans vänner, lägg dem dubbelt och limma ihop med en tandpetare mellan och stick ned i muffinsen.

Presenter och dekorationer

Det finns många fina presenter med Spöket Laban på, till exempel mjuka filtar, kläder och leksaker. Till det lite större barnet passar en bok, en film eller kanske ett Spöket Laban-pussel bra. Om kalaset är en babyshower, ett dop eller en namngivningsfest är det roligt att ge bort en blöjtårta med vackra sidenband, en babyleksak eller varför inte en fin hängande mobil med Laban och hans vänner som bebisen kan titta på. Dekorera gärna med vimplar över kalasbordet. Du gör dem enkelt själv genom att klippa ut trekanter i stadigt, pastellfärgat papper och limma ihop dem två och två med ett band mellan.

Spöklekar på kalaset

På barnkalas brukar man leka lekar. Kanske någon av de här passar:

  • Sätta kronan på Prins Bus. Skriv ut eller rita av en stor Prins Bus och tejpa fast på en dörr eller en oöm vägg. Klipp ut små kronor i kartong (gärna gul) och sätt häftmassa bakom. Nu får barnen ett och ett en ögonbindel på sig och ska sedan försöka sätta kronan på prinsens huvud.
  • Spökboll är en klassisk lek som passar lite större barn och om ni har mycket utrymme, till exempel om ni är utomhus eller har hyrt en lokal.
  • Spökig fiskdamm. Dekorera ett lakan med små minispöken (du kan klippa ut dem i papper) och sätt upp i en dörröppning. Nu är det dags för fiskdamm! Låt barnen fiska upp små Spöket Laban-figurer eller varför inte varsin bok eller film. Ett budgetalternativ är varsin påse popcorn. Välj vita papperspåsar som du ritar eller klistrar fast små spöken på och skriv att det är ”spökpopcorn”. Klistermärken är också populärt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *