”Spökpappan i simskolan”

”Spökpappan i simskolan” är en av de lättlästa böckerna i den populära serien om Lilla spöket Laban skriven av Inger och Lasse Sandberg. Vi vet alla att spöken brukar dyka upp på Halloween. på halloween är det perfekt att kläd ut sig till ett spöke dessutom. Däremot är det kanske nytt för de flesta att spöken även går på simskola. I boken får vi följa Lilla spöket Laban och hans vänner då de deltar i simskola. På simskolans avslutning får Pappa Spöke ett hedersuppdrag. Men det här med vatten är inget som Pappa Spöke gillar och det visar sig att Pappa Spöke själv borde gå i simskola!

Flickorna har kul

Eftersom ingen annan kan komma och hålla tal och dela ut simmärken på Prins Bus´simskoleavslutning blir det Pappa Spökes uppgift. Alla andra möjliga kandidater har ju redan av olika orsaker varit tvungna att ställa in sitt deltagande. Men Pappa Spöke är inte alls förtjust i detta uppdrag. Han är nämligen rädd för vatten och vill helst inte alls vara med. Att Pappa Spöke dessutom inte kan simma avslöjas på ett lustigt sätt inför alla vid avslutningen. Att det är viktigt att alla kan simma, även hörselskadade och spökpappan, är lätt att förstå när man läser boken. Utan simförmåga kan det nämligen gå illa. Som tur är klarar sig Pappa Spöke bra trots missödet. Slutet gott, allting gott! ”Spökpappan i simskolan” är en rolig bok som passar för barn som just lärt sig läsa eller även för lite yngre barn att läsas med. Bokens enkla men trevliga bilder har illustrerats av Lasse Sandberg. Boken utkom 2007 på förlaget Rabén & Sjögren. Kolla in hur det går för Lilla spöket Laban, vännerna och inte minst Pappa Spöke!

Vattnet skvalpar i bassängen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *