Starten av spöket Laban

Vårt lilla älskade spöke Laban har genom åren varit en given bok som ger barn en trygg och säker uppväxt. Genom att bli bästa vänner med världens bästa spöke, spöket Laban så finns det inte något som är läskigt längre då Laban alltid kan rädda en i nöd.

Hela den underbara resan som spöket Laban har gjort och värmt alla barn och vuxnas hjärtan världen över ända sedan 1965. Hugo Gebers förlag är det svenska bokförlaget som ligger bakom braksuccén spöket Laban.

Bokförlaget finns inte idag, då deras sista utgivna bok kom ut 1998. Bland spöket Laban så finns det en massa underbara författare som tidigare har stått med det svenska bokförlaget. Däribland August Strindberg, Henrik Schúck och Lars Widding för att nämna några.

Braksuccén var ett faktum när Lasse Sandberg tilldelades den prestigefulla Elsa Beskow-plaketten 1966. Denna plakett har sedan dess början 1958 delats ut till den svenska författaren eller konstnären som har gjort den bästa illustrerade barnboken.

Det är inte många filmer och böcker som har haft lika stor positiv påverkan på barn som spöket Laban. Man kan se på flera håll och kanter i vårt avlånga land att många organisationer som har med barn att göra har en avdelning som heter något i stil med ”Spöket Laban”.

Dock så ska man inte glömma om alla andra karaktärer som finns med spöket Laban. Vi har bland annat lillprinsen Bus som är Labans bäste vän och Labans lillasyster Labolina.

Att spöket Laban tyvärr är mörkrädd är en katastrof för ett spöke, barnen känner genast sympati med Laban och hjälper Laban att överkomma sin rädsla för mörker. I samband med att barnen följer hur Laban hanterar sin rädsla för mörkret så är det ett jättebra sätt för barn att komma över rädslan för mörkret själva.

Böcker har alltid haft en positiv påverkan på barn, oavsett om de läser böckerna själva eller blir lästa för. Nu så finns även möjligheten för barnen att lyssna på en ljudbok. Ljudböcker är ett utmärkt verktyg för barn när de ska lära sig olika saker. Genom att lyssna på när någon läser för dem så ökar de deras vokabulär och så påverkar det barnens inlärningsförmåga. Utöver de fördelarna så finns det många fler.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *